„Hotel ajánló”


2009.01.25.

 

Nemrégiben arra vetemedtem, hogy eltöltsek két estét egy wellness hotelben. Nem akartam a fővárostól messze utazni, ezért választottam a ráckevei Kék Duna Wellness Hotelt. Nem kellett volna…

 

Már a megérkezésem sem volt túl pozitív élmény, mivelhogy a honlapon feltüntetett megközelíthetőséggel ellentétben az utazásom nem fejeződött be azzal, hogy leszálltam a HÉV-ről. Ezzel a helyszínen szembesültem. Süvítő szélben, hóesésben, csomagokkal vágtam át a fél városon, miután még helyi járattal is zötykölődtem, majd egy Duna-hídon mentem át, ahol a már-már orkánszerű szél nemcsak, hogy kifordította az ernyőmet, hanem nemes egyszerűséggel el is törte. Hát így érkeztem meg. Elázva, kifulladva.

A recepción kedves kislány fogadott, el is hadarta a betanult ismertető szövegét fél perc leforgása alatt, én meg csak pillogtam jobbról balra, hogy hol a londiner. Ja, kérem, sehol. Körbe sem vezettek, meg sem mutatták, mi hol van, gondolták exploráló típus vagyok.

No, mindegy, szuggeráltam, hogy akkor is jól fogom érezni magam. Talán ez még össze is jött volna, ha a szobába lépve nem támad az az érzésem, hogy jegesmedvék tenyész helyére érkeztem, ugyanis a fűtés le volt kapcsolva teljesen. Nem értem én ezt; hetekkel ezelőtt bejelentkeztem már. Ámbár lehet, hogy hatalmas költségnövekedést okozna a hotelnak, ha érkezésem előtt egy órával feltekernék a radiátort. Vagy legalább a légkondicionáló távirányítójába tehettek volna elemet, hogy egy kis meleg levegőt tudjak fújatni a szobába, de ez is hiányzott. Engem viszont már keményebb dolgok is edzettek eddigi életem során, így egyelőre még nem vesztettem el a lelkesedésem. Gondoltam, amíg jégkamrám kicsit felmelegszik, lemegyek ebédelni az étterembe. Itt hirtelen iskolai menza hangulat kerített hatalmába, amikor a felszolgáló közölte, hogy kétféle menüből lehet választani. Punk-tum. Komolyan elgondolkodtam rajta, hogy hozatok egy pizzát futárral. Végül nem tettem és el kell ismernem, az étellel nem volt gond. Na, de hogy egy unicum 950-be kerül, csöppet túlzásnak érzem, amúgy a hotelben mindennek körülbelül hasonló árfekvése volt.

Az ebéd utáni kávémmal felvonultam a bárba, hogy elszívjak egy cigarettát. Ebben a bárban körülbelül tízen tudnak leülni, így viszonylag sűrűn képes kisebb fajta füstölgő tömeg összegyűlni. Ez több szót nem is érdemel.

Szobácskám még mindig sarkvidéki állapotban találtam, így hirtelen ötlettől vezérelve átöltöztem, lementem az edzőterembe egy kicsit mozogni, hátha felmelegszem. Az edzőterem a wellness részleggel azonos légtérben van, így irdatlan nehéz pára fogadott, amikor beléptem. Nem tudom, ebben a klímában képes-e ember bármilyen fizikai erőfeszítésre. Én mindenestre megpróbáltam a futópadon, amit nem tudom, hogy használt-e már valaki előttem, azonban annyi biztos, hogy aki döntött erről a „beruházásról”, az nagyon költségtakarékos megoldást választott, vagy semmit nem értett a testmozgáshoz. Esetleg mindkettő. Aztán a futás után be is fejeztem az edzést, mivel a taposógép működésképtelen, a multifunkciósnak nevezett erőgépbe pedig acélsodrony helyett gumikötelet fűztek – fogalmam sincs, milyen megfontolásból. Egyébként a csöppnyi helyiségbe bezsúfoltak még egy csocsó asztalt, amihez nincsen golyó, meg egy ládányi gyerekjátékot, hadd játszanak a gyerekek a több tíz kilós súlyok között.

Na, ebből elég. Nézzük a wellnesst! Hogy külön kell szólni, azért, mert nem megy a szauna?! Hogy a gőzfürdő nem üzemelt egész ottlétem alatt?! Már szinte fel sem tűnik. Az már inkább, hogy a medence sarkában vastagon összecsapzódott a meghatározhatatlan korú kosz, homok és nem akarom tudni, miegymás.

Ezek után már az is elégedettséggel töltött el, hogy a szobám felmelegedett. Nem is zavart egyáltalán, hogy franciaágyam két összetolt ágy volt. (Csak most értettem meg az angolok double bed - twin-bed problematikáját.)

A kilátás egyébként gyönyörű, Dunára néző ablak, a folyam túlpartján templom, szomorúfűzek és ünnepi kivilágítás. Erre koncentráltam. Muszáj volt, ugyanis TV-t nézni sem tudtam, a csatornák élvezhetetlen minőségben jöttek be.

A következő impulzus a reggelinél ért. Lehet, hogy én vagyok nagyigényű, de szeretem, ha zöldséget is találok a svédasztalon. Ez pedig 10 perccel a reggeli megkezdése után sem volt fellelhető, csak utólag hozták ki. Nem nehéz kitalálni, hogy a személyzet nem készült el mindennel az étkeztetés megkezdéséig. Persze értem én, hogy teltház van, mindenki feszült és már leadná a műszakját. Értem és látom is, sőt saját bőrömön tapasztalom, amikor másnap egy szimpla kicsekkolás fél órámba telik. A recepció előtt hosszan kígyóznak a távozni szándékozók sorai, mégsem állítanak be még egy recepcióst a pultba. Egyetlen lányka küzd a fásult tömeggel. Mire sorra kerülök, már csak az jár a fejemben, hogy percek kérdése és megszabadulok ettől a helytől, észre sem veszem, hogy elkalandozott lánykánk parkolási díjat is felszámol. Ezt azon túl - hogy minimális fáradtságot sem vesz, hogy rákérdezzen, kocsival jöttem, vagy sem, csak automatikusan nyomja a sablon-számlát a gépből - azért is tartom felháborítónak, mert bejelentkezéskor kitöltettek velem egy adatlapot, amin arra is rákérdeztek, van-e kocsim. Itt világosan, egyértelműen kiderült, hogy nincsen. Hiszen ezért szenvedtem el az ide utazás BKV-s és helyi járatos viszontagságait, aminek élménye nagyon is élesen él az emlékezetemben. Na, mármost, ha ezt kénytelen voltam elszenvedni, akkor az az 1000 Ft is a húsomba vág, amit jogtalanul számolnak föl. Mintha egy jól fűtött terepjáróval gördültem volna be elegánsan a parkolóba… De már semmi nem volt érdekes, csak menni innen minél hamarabb és soha vissza nem jönni, még akkor sem, ha 10%-os kedvezményes kuponnal próbálnak visszacsalogatni…


Hazaérvén kicsit körbenéztem a neten – tudom, a kiruccanásom előtt kellett volna – és mit látok? Másoknak is hasonló a véleményük a helyről. Gondoltam, írok a hotel honlapjára pár építő jellegű észrevételt, de a kedves vendégnek nem adják meg a véleménynyilvánítás sanszát.

Így jobb híján álljon itt ez a kis történet okulásul mindenkinek, aki jó dolgában hosszú hétvégére szánja el magát ebben a 4(!?) csillagos hotelben.


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Regisztráció / Bejelentkezés

Nyelv váltása