A KÖZELSTÁVOL című észak-indiai útinaplóról...


Bocskai Tamás, 2015.06.04.

"Meg kell mondanom, hogy üdítő élményt jelentett ez a könyv. 60 évem alatt volt szerencsém néhány útikönyvet olvasni. A nagy részük - nem lebecsülendő! - egy kaptafára készült, azaz bemutatta a főbb látnivalókat, hozzá egy kis históriát és gondosan vigyázott arra, hogy ne sértse meg az aranyszabályt: csak pozitív dolgokat szabad bemutatni. Természetesen olvastam és láttam is Indiát bemutató útikönyvet és úti filmet egyaránt. Mindegyike eleget tett a Kelet Indiai Társaság óta kötelező elvárásnak, azaz Indiát misztikus, különleges, fűszeres, romantikus helynek mutatták.
Ennek a könyvnek a szerzője egy más oldalról közelíti meg ezt a kontinens nagyságú országot. Egy keresztmetszeti képet mutat meg belőle, melyet nem akar általánosításként ráerőltetni az olvasóra, csak egyszerűen elmeséli neki azt, amit ő személyesen látott, tapasztal és azt is, amit az átéltek kiváltottak belőle. Megmutatja, hogy ha valaki követni akarja őt egy ilyen úton, akkor mire számítson. Mindezt olyan kedves, könnyed stílusban teszi, hogy az szórakoztató és egyben hiteles."


Varga Éva, 2014.12.28.

"...megvettem a könyved és annyira örülök neki, mert hihetetlenül érdekes és amilyen belátást nyújt az indiai világba az lenyűgöző. Hihetetlen, mennyire felül tudsz emelkedni a dolgokon. Alig várom, hogy többet írj, meg fotózz és legyen mit tovább olvasni. Nagyon szép könyv és nagyon ajánlom majd másoknak is. Olyan jó lenne, ha ilyen könyveket lehetne kapni az üzletekben, akik nem csak egy hétre mennek kinézett hotelekbe és nem lépnek ki a komfort zónájukból. Ott érzem magam veled, es néha olyan sok élmény ér, hogy le kell tennem, hogy megemésszem az olvasottakat, mert elgondolkodtató. Köszönöm szépen az élményt. Remélem, még sok helyre mész és sokat írsz minél hamarabb, hogy tudjalak olvasni. Köszönöm."  
 

Majoros Lilla, 2013.09.30.

„India képe, illata és íze szavakba öntve. Ajánlom azoknak, akik az otthon kényelmét fel nem adva vágynak az India-élményre, azoknak, akiknek még kell egy végső lökés a nagy kalandhoz, azoknak, akik visszaemlékezni szeretnének, és mindenkinek, aki szeret olvasva utazni!”


Buborék István, 2013.07.11.

„Ez a mű egy repülő szőnyeg, mely Indiába repíti az elővigyázatlan olvasót. Ám nem kell aggódni, mert retúrjegy vár ránk. Nekem inkább kalandregény élményt nyújtott a könyv, melynek India csak a téma meghatározása, a cselekménye az utazás. Én ebbe a cselekménybe annyira elmerültem olvasás közben, hogy jómagam is utaztam, zötykölődtem, szorongtam, kanyarogtam, várakoztam, vásároltam, teáztam, szívtam magamba az élményeket, színeket, tájakat, illatokat, szagokat…
A történéseket nagyon finom, szinte rejtői humor szövi át. Az utazás mellett szinte valami furfangos vezérfonal után kiált a stílus. Lehet, hogy ez esetben az útinapló jellegét elveszítené kissé a könyv, de cserébe egy bestseller lehetne a jutalom!

Az egyik VieWriter mottót, miszerint: „A lényeg nem az, hogy ki vagyok, hanem, hogy mit csinálok.” ez a mű pompásan megdönti! Persze nem direkt, csak a könyv egy tükörképet mutat, vagyis Indiát a lélek tükrén át közvetíti az olvasó felé. Jelen esetben ez egy velencei tükör!
Tagadhatatlan, hogy India a testen kívül a lelket is próbára teszi, ám nem csak próbára teszi, hanem tisztítja, felrázza, felemeli. Én ezt is megkaptam olvasás közben, persze kisebb mértékben, mintha ott lettem volna, de lényegesen olcsóbban. Bátran elmondhatom, hogy e könyv olvasásával több lettem! Köszönöm az élményt!”


Varga Tilda, 2013.02.22.

„A könyvet nem lehet letenni, ha elkezded olvasni. Olvassátok el! Szenzációsan jó könyv!”


Horváth Tibor, 2013.02.12.

„Szívből gratulálok a könyvhöz! Be vagyok oltva utazás ellen, egyszerűen nem az én világom… A könyv viszont izgalmas volt, mint egy thriller (komolyan mondom), és nem csak helyettesítette, de felülmúlta a legjobb dokumentumfilmek képi világát. Aki úgy gondolja, hogy esetleges elfogultságom okán túloznék, téved! Remélem, sokan ellátogatnak Indiába ezzel a sodró lendületű, ugyanakkor informatív könyvvel. Én úgy érzem ott jártam!”


 

Regisztráció / Bejelentkezés

Nyelv váltása